vart vill jag mest...?

Ì sommar ska jag resa:)
kan inte bestämma vart för jag vill till så många ställen..

  1. Ios (grekland)
  2. Split eller Hvar (kroatien)
  3. phuket (thailand)
  4. Bercelona (spanien)
  5. Magaluf (spanien)
självklart måste resan ha följande:
  • fina stränder
  • snygga grabbar
  • Goa drinkar
  • bra partyställen
  • stort utbud av shopping
  • och det ska vara billigt (helst)

Ios

Greklands festligaste lilla ö! Under högsäsong är Ios en mötesplats för alla nöjeslystna. Under för- och eftersäsongen reser du hit på egen hand.

Ios har rykte som ett riktigt hålligångställe, och det med rätta, för på få ställen i Grekland är nöjeslivet så intensivt som här. Under högsäsong samlas många nöjeslystna ungdomar från hela världen på Ios för att få ut det mesta av sin semester. Men det finns också alternativ för en något mera stillsam tillvaro.
Ios har cykladisk charm med vitkalkade små hus som klättrar i klungor, ihopträngda längs vindlande gränder. De blå fönsterluckorna och blommor i krukor, byttor och på gårdar och trappavsatser bildar färgklickar i det vita. I bördiga dalar, mellan karga berg, växer oliver och fruktträd och på sluttningarna breder vinodlingar ut sig. Oräkneliga små kyrkor pryder landskapet. En klarblå himmel med strålande sol och ett turkost hav gör den pittoreska tavlan fullkomlig.

image30
... fina stränder, party, säkert snyggingar å goa drinar med...;)

Phuket

Ön Phuket är kanske Thailands mest kompletta resmål och passar de allra flesta, oavsett tycke och smak. Detta är Thailand när det är som bäst.

Patong Beach
Patong Beach är semesterorten med liv och rörelse! Här är shoppingutbudet som störst och du kan välja och vraka bland gatuförsäljarnas strand- och badkläder, jeans, t-shirts, sidenskjortor i oändliga kvantiteter, liksom elektronik och klockor. Prutmånen är mycket stor. Den som inte prutar riskerar att få betala rejält för mycket - men tycker förmodligen att det ändå är billigt. Det finns även flera bra shoppingarkader där du kan handla märkeskläder till billiga priser. Nöjeslivet är hektiskt och erbjuder allt från lyxhotellens underhållning, restauranger och barer till diskotek och enkla, livliga småbarer som är öppna direkt mot gatan med hög diskovolym. Mitt i staden breder den härliga sandstranden ut sig, ljus finkornig och långgrund med ett stort utbud av vattensporter och thaimassage. Härifrån kan du också ta en longtail-båt ut till någon av de andra närliggande stränderna.

image31
vem skulle inte vilja ta en simtur där?...

Hvar

Hvar lockar med charmiga och högst levande medeltidsstäder, härligt klart vatten, roligt nattliv och god mat på pittoreska restauranger. Dessutom har Hvar en vacker, frodig natur och ett milt klimat.

Längs Kroatiens dramatiska kustlinje ligger över 1 000 öar. Hvar, som är en av de större, är en grön och blomstrande ö med doft av lavendel och rosmarin. Hvar har en lång historia av turism bakom sig. Ända sedan 1868 har Hvar haft tusentals nöjda besökare och många återkommande resenärer varje år. Eftersom ön är den mest solsäkra längs kusten, utgör sol och bad en naturlig del av semestern här. Badar gör man vid stenstränder, klippor eller vid stora badtrappor. Det finns många små badvikar runt om på Hvar. Man kan också åka båt ut i skärgården och hitta fina stränder att tillbringa dagen på. Här finns möjlighet att gå i surfing- och seglarskolor, det finns flera dykcentra och under sommaren anordnas ett flertal regattor.

Hvar stad
Apollos hotell ligger centralt i småbåtshamnen inne i Hvar stad eller strax utanför i lugna omgivningar. Hvar stad är mycket charmig med medeltida byggnader och en atmosfär som påminner om södra Frankrike. Här finns ett brett urval av riktigt bra restauranger. Slå dig ner vid ett bord med en broderad duk i någon av gränderna och beställ in "gregada", en typisk rätt från Hvar som består av fisk tillredd tillsammans med potatis. Till maten dricker man med fördel något av de goda kroatiska vinerna. Hvar stad har ett spännande nattliv under de varma sommarmånaderna. Hit söker sig jetsetfolket under högsäsongen och trängs på diskotek och barer. Hvars musikfestival pågår hela högsäsongen, med konserter och rockgalor i kloster, katedraler och under bar himmel.

image32
mysigt...


hinner inte skriva mer nu, för nu e det top model:)

// malle


Kommentarer
Postat av: angelica

åhh va härligt det verkar :)

2007-04-18 @ 21:16:44
URL: http://anjeliica.blogg.se
Postat av: malle

angelica: mmm, ellerhur gör det. kan inte bestämma mig bara:)

2007-04-19 @ 10:36:25
URL: http://misspacha.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0